markus.rahkonen@rah-kone.fi
+358 40 583 70 86

Kauppakuja 3
94450 Keminmaa

Polyurea

Polyurea on kemiallisesti ja mekaanisesti kestävämpi, kuin perinteiset epoksipinnoitteet tai ruiskutettavat sekä mekaanisesti levitettävät polyuretaani-elastomeeripinnoitteet. Tuote säilyttää ominaisuudet myös matalissa tai korkeissa, jopa 120 asteen lämpötiloissa.

Pinnoitteella saadaan kestävä ja saumaton vesieriste moneen käyttötarkoitukseen. Kovettuminen tapahtuu 10 sekunnissa ja 2-3 mm:n paksuinen pinnoite kestää kävelyn ja vesisateen jo minuutin kuluttua.

Teollisuuden kohteita

Soveltuu kaiken suuntaisille pinnoille kuten säiliöt tai rakennuksen lattiat, seinät ja katot. Polyureapinnoitteet mahdollistavat erinomaisen sään, kemikaalien tai kulutuksen kestävyyden. Käyttämillämme polyureatuotteilla saadaan laskettua teollisuuden huoltokustannuksia kulutusta ja korroosiota vastaan. Korroosiosuojaus voidaan tehdä uusille ja myös vanhoille kohteille pidentäen huomattavasti niiden käyttöikää. Polyureapinnoitteen ruiskutus on nopeaa ja aiheuttaa tuotantoseisakkia asiakkaalle mahdollisimman vähän. Säiliöiden pinnoittamiseen polyurea soveltuu erinomaisesti, sillä se kestää monia kemikaaleja ja teollisuuden nesteitä, kuten laimennettuja epäorgaanisia happoja (rikki-, typpi-, kloorihapot jne…) aina pH-arvoon 1 asti. Emäksisten kemikaalien kestävyys on myös hyvä (natrium- ja kaliumhydroksidi) aina pH-arvoon 14 asti. Pinnoitteen soveltuvuus ja kohteen esikäsittely tulee aina tarkastaa tapauskohtaisesti. Käyttämämme polyureapinnoite soveltuu myös jätevesien, polttoaineiden, liuottimien, alkoholin, glykoolin ja liuenneiden suolojen korroosiosuojausta vastaan.

Katot

Katoille soveltuva polyurea voidaan ruiskuttaa vanhan vesikatteen päälle. Läpivientien juuret ja kattokaivot ym. rakenteet voidaan ruiskuttaa täysin saumattomaksi kokonaisuudeksi kattopinnoitteen kanssa. Pinnasta tulee täysin vesitiivis ja saumaton. Ei vaadi vanhan katteen uusimista, ei purkutöitä, eikä tulitöitä. Riittää kun puhdistetaan vanha vesikate liasta, roskista, sammeleista ja muusta irtonaisesta aineksesta. Tuotteen nopeus mahdollistaa suurien pinta-alojen ruiskuttamisen päivän aikana. Valmistaja antaa tuotteelle 20 vuoden materiaalitakuun. Käyttämämme polyurealla on suomalaiset rakennusmääräykset täyttämät paloluokitukset.

Rakentaminen

Polyureapinnoitteet soveltuvat myös teräs- ja betonirakenteiden suojaukseen kuten silloille sekä erilaisiin teräsrakenteisiin. Euroopassa polyureapinnoitteet ovat laajalti käytössä autokatoksien, rappusten, liuskojen ja muiden karhennusta vaativien kohteiden pinnoitteina. Koska pinnoitteiden murtovenymä on yli 300%, niin niillä voidaan tehdä tiivis pinnoite myös liikuntasaumojen yli. Tyypillisiä kohteita ovat myös autonpesupaikat ja autopesulinjojen lattiat. Julkiset uima-altaat, kotitalouksien pienet uima-altaat, mereen upotettavat teräs- ja alumiinirakenteet, laivojen teräsrakenteet ovat tyypillisiä polyurealla pinnoitettavia kohteita.

Elintarviketeollisuuden ja juomavedenkäsittelyn putkistot

Polyureapinnoitteella voidaan suojata myös elintarviketeollisuuden ja juomavedenkäsittelyn putkistot ja säiliöt. Valikoimaan kuuluvat myös niille hyväksytyt tuotteet.

Autot

Autojen lavapinnoitukset ovat myös hyvä kohde lisätä auton käyttöikää. Perinteinen lavakaukalo, jossa menee hiekka, maantiesuola ja vesi lavakatteen ja pellin väliin, aiheuttaa korroosiota todella nopeasti. Kun lavalle ruiskutetaan polyureapinnoite, saadaan saumaton ja tiivis pinnoite, joka kestää erinomaisesti mekaanista kulumista. Samalla pinnoite toimii liukuesteenä. 

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käyttömme.